Däckhotell – Däckförvaring i Malmö

Är du trött på att släpa tunga och smutsiga hjul fram och tillbaka till verkstaden? Brukar du snubbla över dem i källaren eller i garaget? Då är däckhotell med däckförvaring något för dig. När du lämnar dina däck och fälgar till oss blir de förvarade på bästa möjliga sätt. Allt för att de ska hålla så länge som möjligt. Däckhotell / förvaring och säkerhet går hand i hand.

När du förvarar dina hjul hos oss får du en rad smarta tjänster på köpet. Du får alltid nytvättade och balanserade hjul monterade på din bil. Vi kontrollerar även att däcken har tillräckligt mönsterdjup och att de är fria från torrsprickor. När det är dags för hjulbyte kan du antingen ringa oss för att boka tid eller boka en tid via vår bokning på internet. Däckhotell ska vara smart, bekvämt och smidigt.

Så här går det till att lämna in hjul till förvaring:

  1. Ni kommer med era hjul till oss (ingen tidsbokning krävs)
  2. Vi tar emot era uppgifter samt era hjul
  3. Hjulen tvättas, mäts och skrivs in i vårt system
  4. Ni får en autobokad tid via sms/mail när det är dags för skifte (tiden behöver bekräftas eller ombokas för att gälla)
  5. Vi skiftar på hjulen på bokad tid.

Så här går det till att hämta ut hjul från förvaring:

  1. Ni hör av er att Ni vill hämta era hjul
  2. Hjulen plockas fram inom några minuter (under högsäsong behöver vi lite mer tid för framtagningen)
  3. Ni hämtar ut hjulen och reglerar några eventuella kostnader som finns kvar.

Hjultvätt

Broms- och vägdamm samt vägsalt fastnar ofta i otillgängliga vrår i fälgarna och förorsakar inte bara fula smutsfläckar utan även lackskador och korrosion. Genom att använda vår miljövänliga och maskinella hjultvätt rengörs hjulen vilket även är en bra förutsättning för bättre balanseringsresultat.

Lagring av hjul i vårt däckhotell i Malmö

Vinterdäcken åldras inte som man förr trodde. Enligt VTI (Väg- och transportforskningsinstitutet) kan vinterdäck som är äldre än fem år fortfarande ha bra egenskaper eftersom gummits hårdhet inte ökar så mycket med åren som man förr trodde. Förutsättningen är att mönsterdjup respektive dubbutstick är bra. VTI har också visat att oanvända vinterdäck som lagrats korrekt i tre år har lika bra grepp som ett nytillverkat däck. På vårt däckhotell i norra Malmö fövarar vi dina däck med omsorg.

När vi byter dina däck kan du sitta ner i vår lounge, ta en kopp kaffe och titta på vår konst på våra väggar från Posterland